Kategóriák
#kontextus

1920. január 4.

KEFEKÖTŐLÁNYOK, KIK szurkoláshoz értenek, felvétetnek. Kefegyár, Kispest, Vörösmarty-utca 10.

(Friss Újság)
Tulajdonos: Wassermann Adolf – 1924-ben a Kispesti Polgári Kaszinó alelnöke; Kispest 1925-ben a tőle vásárolt Rózsa utcai (ma Jahn Ferenc utca) telken építene szülőotthont; 1927-ben a város gazdasági tanácsnoka (a Népszava jellemzése szerint: liberális); 1930-ban a képviselőtestület költségvetési vitája során széksértési ügybe keveredik, később szóvá teszi, hogy feltűnően nagy összeget költenek a polgármesteri autó javítására (az autó magánhasználatát ezután megtiltja a közgyűlés). A kefegyára 1939-re becsődöl, és az üzemet a Magyar-Olasz Bank vásárolja meg. Az épületet később lakásokká alakították.
Egy korabeli számla Wassrmann kefegyárából.
Vörösmarthy utca: ma a Dobó Katica utca Ady Endre út és Üllői út közötti szakasza.
Szurkolás: ragasztás.


— (Csirketolvaj utonállók.) Kovács Gáborné kispesti lakos tyukóljából Horváth Lajos, Kis Ernő és Radisics György tiz tyukot loptak el. A detektívek előtt a tolvajok, kiket Radisics kivételével elfogtak — beismerték, hogy Szentlőrinc és Vecsés között december 19-én kirabolták Liebe Nándor vecsési lakost, akinek revolvert szegezve 2150 korona pénzét elvették. Radisicset a rendőrség keresi.

Halálra itélték a kispesti rablógyilkosokat. Vasárnap délelőtt 11 órakor hirdette ki ítéletét dr. Langer Jenő kuriai biró gyorsított tanácsa a Mária Valária-telep rablógyilkos házaspárja fölött. A Margit-köruti fogház egyik elsőemeleti termében történt a döntés kihirdetése Farkas Mátyás és felesége előtt. A bíróság mindakét vádlottat bűnösnek mondotta ki gyilkosság és rablás bűntettében és ezért mindkettőjüket kötél általi halálra itélte. (…)

(Nemzeti Újság)

KOKSZOT, Cséri-féle tisztitottat, házhoz szállítok 150 kor. mm. és háztól szállitva 130 kor. vaggontételekben vidékre 140 kor. Kardos Mihály, Arpád-u. 140., Kispest.

(Pesti Hírlap)
mm.: métermázsa (100 kg)
Cséry-telep: egykori szeméttelep a Nagykőrösi út és a Vas Gereben út környékén

Hozzászólás (előmoderált, csak a témához kapcsolódó hozzászólások jelennek meg)